Borders Make My Day Miss Saigon

D.O.B. 2 maart 2013
Dam: Of Kaipo Hom Indezz
Sire: Multi Ch. Eyes of the World Cheyenne
HD: B - ED: 0/0 - SD: 0/0 CEA, CL, TNS & MDR-1: Vrij via DNA
IGS: Vrij
Gonioscopie: Vrij
Oogtest: Vrij 2014 - 2015 bij Dr. Tine Janssen Vrij 2015 - 2016 bij Dr Gerlinde Janssens Vrij 2017 - 2018 bij Dr Gerlinde Janssens
Fokcertificaat behaald tijdens de Ambiorixtrofee te Genk op 9 februari 2014

Sky is geboren op 2 maart 2013 in een nestje van 8 pupjes. Toen ze nog maar een paar weekjes oud was, zag je dat dit een turbomeisje was. Ze rende de hele tijd rond. Rennen, rennen, rennen, oh en dan ook meteen remmen om een behoefte te doen! Iets waar we zeer hard konden om lachen.


Sky kwam thuis en ze werd meteen opgenomen in ons klein 'chihuahua'-roedeltje. Het nadeel hiervan, Sky denkt nog steeds dat ze klein is en neemt dan graag plaats op onze schoot in de zetel. Gelukkig weegt ze niet zo veel. Ze is dus een enorme knuffel en kusjeskont. We moeten de mensen altijd waarschuwen: Buig niet door want je krijgt een kus op je neus! Voor we dit hebben kunnen zeggen is het natuurlijk al gebeurd... Stoppen met aaitjes geven vindt ze ook niet leuk. Snel even de poot geven in de hoop dat de mensen verder doen is vaak de oplossing.

Andere honden moeten haar gerust laten. Hallo zeggen mag natuurlijk altijd, maar langdurig aan het achterwerk ruiken dat doe je niet met een dame! Ze laat dit dan ook netjes weten in echte hondentaal. Sommige honden begrijpen haar, maar de reutjes zijn vaak hardleers. Als ze verliefd is op een reutje dan weten we dat ook meteen. Plots is ze dan geen volwassen hond meer maar een dolverliefde pup.


Zoals jullie al konden merken is sky dus een echte sociale meid naar zowel jong en oud. In rusthuizen gaan we vaak langs om een staaltje doggydance te tonen aan de mensen en daar hoort dan natuurlijk een knuffelmoment bij. Vaak hebben die oudjes ook lekkere koekjes en diegene die vanvoor in de rij zit, dat zal Sky wel zijn! Naar kinderen is ze zeer voorzichtig. Merkt ze dat een kindje bang is, dan blijft ze wachten en wint ze uiteindelijk toch het vertrouwen. Kinderen kunnen vaak heel luidruchtig en hevig zijn, wat de meeste honden afschrikt, maar ho ho die kinderen spelen soms voetbal, fun fun fun!!

Borders staan er ook om gekend om echte werkers te zijn. Dat zie je heel goed in Sky. Ze is actief in de gehoorzaamheid en de punten liegen er niet om! De laatste wedstrijden bij de debutanten waren ongelofelijk. Vaak stond ik met haar op het podium en was ik enorm trots op haar. Agility is ook een van haar favorieten. Er is nog wat werk aan op dat vlak, maar we komen er wel!


Copyright © 2020 Borders From The Sky. All Rights Reserved.